Kan jag fortsätta gå gratis på museum?

Den borgerliga regeringen vill slopa en av de bästa och mest lyckade satsningarna, fri entré till ett stort antal museer, inom kulturen på mycket länge. Detta är en reform som kraftigt ökat antalet besökare till museerna och dessutom lockat nya grupper besökare. Jag skulle hemskt gärna ha kvar den reformen och tror inte på entréavgifter.

 

Jag har därför en stilla undran som regeringen Reinfeldt gärna får svara på. Kan jag då göra som ministrarna Stegö Chiló och Billström, vilka av ideologiska skäl inte betalat tv-avgiften, och strunta i att betala avgifter som jag inte gillar och fortsätta gå gratis på museum? Eller är klasstillhörighet en förmildrande omständighet som Nationalteatern sjöng en gång i tiden?

 

Emil Berg

Vänsterpartiet

Du gillar kanske också...