Var blev ni av?

För drygt ett år fördes en debatt i Corren mellan bland annat mig och Paul Lindvall (m) om moderaternas totala avsaknad av trovärdighet vad gäller kampen mot rasism och främlingsfientlighet i Linköping. Nu efter ett år där nazisterna varit mer aktiva än på mycket länge och tonläget varit högt i tidningen från flera partier trodde man ändå att bland annat moderaterna tänkt om, men icke.

Vid två tillfällen under hösten har vänsterpartiet och ung vänster inbjudit alla politiska partier i Linköping att delta i manifestationer mot rasism och främlingsfientlighet. En gång under brinnande valrörelse när nazisterna syntes på stadens torg flera dagar i veckan och nu inför 9:e november. Det enda parti som tackat ja till att medverka vid dessa tillfällen är Miljöpartiet.

Var blev ni av i de andra partierna som så gärna uttalar er i tidningen? Var blev ni av när det gäller att stå upp för mänskliga rättigheter i realiteten? Var blev ni av när det gäller att gemensamt försöka manifestera och kraftsamla mot rasismen? Var blev du av Paul Lindvall som nu ska leda Linköping när det verkligen gäller att stå upp för det öppna och demokratiska samhället?

Emil Berg

Partistyrelseledamot Vänsterpartiet

Du gillar kanske också...