Välkommen på feministveckan 2012, #vecka48

Vecka 48 är ett årligen återkommande arrangemang i Linköping sedan 2003. Under en vecka av politiska och roliga aktiviteter sätter vi extra fokus på feministiska frågeställningar och lyfter debatten. Vecka 48 anordnas av Vänsterpartiet, Ung Vänster och Vänsterns studentförbund. Med stöd av Kultur- och fritidsnämnden och ABF under stand up och musikkvällen. Alla aktiviteter är gratis och öppna för alla.

– Vi vill lyfta den feministiska debatten. Under kulturkvällen vill vi visa att det finns många kvinnliga komiker och musiker i mansdominerad bransch säger Linnéa Eder ordförande för Vänsterstudenter Linköping.

– En annan viktig debatt som vi lyfter under feministveckan är tjejer och kvinnor vardagsrädsla. Att tjejer tar omvägar hem eller inte går ut om kvällarna. Genom att erbjuda självförsvar för tjejer, som lägger mycket fokus på att man är värd att försvar och lägga skulden där den hör hemma avslutar Linnéa Eder.

För frågor och ytterligare information, kontakta pressansvariga:
Linnéa Eder: 073- 94 59 673 Johan Oad 070 739 92 65
Mail: [email protected]
Facebook event: http://www.facebook.com/events/457335864312775/?fref=ts

Måndag 26 november:
– Föreläsning med kvinnojouren om mäns våld mot kvinnor
– Panelsamtal om feminism med Tove Liljeholm vice ordförande för Ung Vänster, Stina Svensson talesperson för F!, Kajsa Karro förbundsstyrelsen SSU med ansvar för feminism
kl 17.30, Linköpings universitet C-huset, sal C2

Tisdag 27 november: Självförsvar för tjejer parallellt med ett killar och feminism pass för killar. kl 18.00 Elsas hus, Linköping

Onsdag 28 november:
Stand up + musikkväll på Nationernas hus kl 18.00, insläpp 17.30, Linköping
Feministveckan gruppen presenterar stolt komikern Moa Svan
Musik: Josephine Magnusson under artistnamnet ”Järnet”

Torsdag 29 november:
Föreläsning med Yvonne Hirdman om kvinnorörelsens historia, kl 17.30, Linköpings universitet C-huset, sal C2

Du gillar kanske också...