Medlemsmöte: Presidentvalet!

Presidentvalet i USA avgörs 8 november och därmed även kampen om nyckeln till ”Vita Huset”. Presidentämbetet utgör en tung maktposition inom världspolitiken.
Hur gick det i presidentvalet och vad kan vi vänta oss för politiska följder av detta? Hur kommer det att påverka utvecklingen i omvärlden under kommande år?

Lördag 12 november behandlar vi temat ”Det Amerikanska presidentvalet” på ett Medlemsmöte med start kl. 13:30.

Martin Öst presenterar en snabb ”Crash Course” till det amerikanska valsystemet och behandlar några av dess viktigaste komponenter för att sedan tillsammans kunna reflektera över valresultatet samt tänkbara verkningar ur ett bredare perspektiv.

Exempel på frågetecken som kommer rätas ut är:
Hur fungerar den parlamentariska ordningen i USA? Vilken roll har tex. Kongressen, Senaten och Högsta domstolen i politiken?
Vad är det medborgarna i strikt mening lägger sina röster på när de röstar i presidentvalet?
Hur många röster krävs för att en kandidat ska kunna utropa sig som segrare i Presidentvalet? Vågmästarstater; finns dem?

Efter en introduktion diskuterar vi gemensamt relevanta frågor baserat på var enskild deltagares intressen och funderingar.
OM du vill; Kom gärna lite förberedd med tankar/frågeställningar som vi kan ta upp, så får vi alla ut maximalt av diskussionstillfället!

Mötet hålls i vår Partilokal på St Korsgaten 13 i Linköping med start kl 13:30, söndag 12 november.

Vi bjuder på givetvis på inspirerande fika!

Hjärtligt välkomna att deltaga!

Du gillar kanske också...