” Att alla inte är lika värda, att en del är mer värda än andra- det bara måste vi ändra på, för att få en demokrati värd namnet”

Monica Ericsson är Vänsterpartiets gruppledare i kommunfullmäktige sedan förra valet (2002). Här presenteras hon:
Monica har varit engagerad och aktiv i olika samhällsfrågor sedan hon var tillräckligt gammal att kunna ta politisk ställning. Det började med aktivt arbete i de förenade FNL-grupperna . Kampen gällde då, att få USA att lämna Vietnam och att då, som nu, stoppa imperialismen. Monica har alltid varit intresserad av internationella frågor och arbetar vanligtvis som organisationsutvecklare på Rädda Barnens Riksförbund. Därifrån är hon för närvarande tjänstledig för att vara kommunpolitiker för Vänsterpartiet i Linköping.
”När man arbetar tillsammans med andra, för att bygga en ny och bättre värld, ser man snart att det inte bara är långt borta, utan lika mycket här hemma, som vi har ett stort och viktigt arbete att utföra” säger Monica Ericsson.
Alla människors lika värde är en fråga som är lika viktig här i Linköping som i andra delar av världen. Monica Ericsson som själv lever i ett lesbiskt förhållande sedan 19 år tillbaka är väl medveten om att hatbrotten ökar i hela Sverige. Hatbrotten riktar sig inte bara mot personer med invandrarbakgrund utan också mot homo- och bisexuella samt transpersoner. För Monica är det viktigt att kämpa för alla människors lika värde. Det betyder bland annat att hon aktivt engagerar sig för funktionshindrades rätt till arbete, alla barns rättigheter enligt FN:s barnkonvention, att homosexuella ska vigas på lika villkor som heterosexuella, att kvinnor får lika lön för lika arbete. Hon arbetar också för att människohandel, där kvinnor och barn säljs inom landet och mellan länder för att utnyttjas sexuellt ska upphöra.
Kommunalt driver Monica Ericsson att välfärd skapas av oss alla gemensamt, att den offentliga (gemensamma) sektorn ska vara en garant för att vi kan ha ett bra liv, i livets alla skeden. Det gäller inte minst när vi är barn och när vi är gamla.
Monica, som är 56 år, bor och lever tillsammans med sin sambo Irene samt hunden Ella i en hyreslägenhet i vasastaden. Skulle man sätta en ”etikett” på henne, så är hon kristen socialist. På sin fritid tar hon ofta ut hunden på promenader och träningspass på bland annat brukshundsklubben. Tillsammans med sambon Irene är Monica också ofta i sin kolonistuga på Valla koloniområde.

Du gillar kanske också...