Stoppa Maud Thatcher

– Centern vill göra med den svenska arbetsmarknaden som Margret Thatcher en gång gjorde i England, säger Camilla Sköld Jansson, andre vice ordförande i vänsterpartiet, efter Maud Olofssons utspel om låglönekonkurrens.
Sköld Jansson påminner om centerns tidigare förslag om att ta bort anställningstryggheten för unga och föra ner förhandlingarna till företags- och individ nivå. De förslagen är oerhört långtgående och skulle i praktiken rasera den svenska arbetsmarknadsmodellen.

– Nu vill centern dessutom ha låglönekonkurrens. Det sätter press på lönesänkningar på hela arbetsmarknaden och skulle allvarligt försvaga de fackliga organisationerna.

– Maud Olofsson tycks heller inte inse att mängder med seriösa företag kommer att slås ut när de tvingas konkurrera med utländska företag med löner långt under de svenska lönenivåerna, säger Sköld Jansson.

Hon framhåller att vänsterpartiet var emot övergångsregler och välkomnar arbetskraft från andra länder, men att det självklart är villkoren i de svenska kollektivavtalen som ska gälla för alla.

– Hur många LO-medlemmar kan rösta borgerligt efter det här? Nu måste vi stoppa både centern och alliansen från att vinna regeringsmakten, avslutar Camilla Sköld Jansson.

Du gillar kanske också...