Vänsterpartiet Linköping

Vänsterpartiet saknar förtroende för regeringen

Vänsterpartiet saknar förtroende för regeringen

48 timmar har regeringen och Stefan Löfvén haft möjligheten att hitta en långsiktigt politisk lösning. En chans regeringen inte har tagit.

I en presskonferens under förmiddagen meddelade Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar att regeringen inte längre har Vänsterpartiets förtroende. Det innebär att vid en misstroendeomröstning kommer Vänsterpartiet inte ge sitt stöd till regeringen.

Jessica Eek, gruppledare för Vänsterpartiet i Linköpings kommun, kommenterar:

-Vi har sagt det här sen vi släppte fram regeringen för 2,5 år sedan. Men Stefan Lövfén har valt att riskera en regeringskris. Vi håller vårt löfte och står upp för 3 miljoner hyresgäster.

Sofia Frithioff, ordförande för Vänsterpartiet Linköping, fyller i:

-Förslaget om Marknadshyror skulle innebära ett stort systemskifte på svensk bostadsmarknad och skapa enorma hyresökningar för dagens hyresgäster. Detta handlar inte om en liten fråga.

-Marknadshyror skulle kraftigt öka segregationen, öka trångboddheten och minska det ekonomiska utrymmet för mer än 3 miljoner svenskar. Det är helt orimligt.

Vänsterpartiet i Linköping har redan varit ute och kampanjat mot marknadshyror i flera veckor. Nu kommer intensiteten öka ytterligare. Frågan om marknadshyror är av så stor betydelse, enligt Vänsterpartiet.

Vi har redan en stor bostadsbrist i Linköpings kommun. Marknadshyror skulle vara förödande för många av Linköpings invånare, med ökade boendekostnader med mer än 30%. Därför står vi helt bakom Nooshi Dadgostars besked idag, avslutar Jessica Eek.

Kopiera länk